De overkoepelende Rotary Santa Run Stichting – die centraal alle Santa pakken inkoopt – heeft zich afgelopen zomer ingespannen om een nieuw pak te laten maken van de grondstof PLA (Poly Lactic Acid ofwel Polymelkzuur).

PLA is een 100% biologisch afbreekbaar materiaal op melkbasis met een minimale footprint en daarmee bij uitstek geschikt voor ons evenement. Helaas is gebleken dat het (veel) meer moeite en vooral tijd kost om dit aan de andere kant van de wereld geregeld te krijgen op basis van een schappelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Wij hebben evenwel de verwachting dat wij de productie voor 2020 op basis van redelijke prijzen kunnen regelen. In 2019 dus nog één keer de oude vertrouwde suit.

The  Rotary Santa Run Foundation – who provides us with all the santa suits – has put a lot of effort in developing a new suit for this year’s run, made with PLA as raw material (Poly Lactic Acid).

PLA is 100% biodegradable material on a milk basis with a minimal carbon-footprint, and with this, the new suits are perfect for our event. Unfortunately, it has been proven very time-costly to negotiate the prices for these new suits, since the producer is on the other side of the world. We expect that we can provide ourselves with a good price-quality ratio in 2020, so this year we will use the old suits one last time.