Dit jaar gaat de opbrengst in Breda naar twee goede doelen; Happy Hippo, die kinderen in Breda de mogelijkheid geeft om hun verjaardag te vieren, en de kinderafdeling van het Amphia Ziekenhuis, die met de opbrengst van de Santa Run ziek zijn iets draaglijker wil maken door een sfeer te creëren die warm, welkom en gastvrij aan voelt. Zodat een kind in het ziekenhuis zich toch een klein beetje thuis voelt.

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, dat als je met je zelfgemaakte feestmuts op de stoel staat en wordt toegezongen door je klasgenoten er een traktatie volgt. Helaas is dit niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Dit leidt er zelfs toe dat kinderen als ze jarig zijn afwezig zijn op school en de werkelijke oorzaak verzwijgen. Alleen in Breda al zijn er zo’n 300 kinderen onder de 12 jaar die leven onder de armoedegrens. Hun ouders zijn afhankelijk van de voedselbank en hebben geen geld voor verjaardagen. Happy Hippo maakt een feestelijke verjaardagsbox voor deze kinderen zodat ook zij een super verjaardag kunnen vieren.

De stichting Vrienden van Amphia ondersteunt projecten die een positieve bijdrage leveren aan de families van patiënten en hun bezoekers. De opbrengst van de Rotary Santa Run Breda 2018 wordt gebruikt voor de kinderkamers in het nieuwe Amphia Ziekenhuis. Deze kamers krijgen een magnetisch wandprints waar kinderen zelf figuren kunnen uitzoeken en opplakken. Zo creëert ieder kind zijn of haar eigen omgeving en uitzicht.